Rijen wachtenden voor maatwerkadvies

Foto: Yung Lie

Bij een informatieavond over de verduurzaming van woningen in de Merenwijk heeft de organisatie gisteravond belangstellenden moeten weigeren. Van de circa 250 bewoners die zich meldden, moesten er zo’n 30 onverrichter zake naar huis. De Regenboogkerk was overvol. De avond werd georganiseerd door de gemeente Leiden, het Duurzaam Bouwloket, de wijkambassadeurs van de GaGoed-campagne en bewonersinitiatief Duurzame Energie Merenwijk.

Wijkambassadeurs Michèle Stokla en Marc Koene zijn wat beduusd van de enorme opkomst. Koene: “We weten natuurlijk wel dat energiebesparing leeft, maar dat zó veel mensen op een maandagavond op de fiets stappen om over zonnepanelen en isolatie te praten, overtreft al onze verwachtingen!” In het najaar wordt er een tweede avond georganiseerd voor de mensen die niet meer in de kerk pasten.

Dit overtreft onze verwachtingen!

Energietransitie sneller voor Merenwijk
Wethouder Fleur Spijker (D66, Duurzame Verstedelijking) opende de avond. Ook zij toonde zich blij verrast met de enorme opkomst. Het draagvlak onder burgers is belangrijk voor de ambities die de gemeente heeft op het gebied van de energietransitie. Leiden is van plan om een aantal wijken, waaronder de Merenwijk, versneld van het aardgas los te maken. De wijk moet dan op andere manieren van energie en warmte voorzien worden. Een noodzakelijke eerste stap is het isoleren van woningen.

Gedetailleerd bespaaradvies
Het Duurzaam Bouwloket, het gemeentelijk adviespunt voor energiebesparing, heeft voor een groot aantal woningtypes een gedetailleerd stappenplan opgesteld. Met het stappenplan kunnen bewoners in één oogopslag zien welke maatregelen ze kunnen nemen om hun energierekening omlaag te brengen en wat dat ongeveer kost. De komende tijd worden er burenavonden georganiseerd om mensen met elkaar in contact te brengen, zodat ze gezamenlijk aan de slag kunnen. De informatie per woningtype staat binnenkort online op deze website en die van het Duurzaam Bouwloket.

2019-05-07T10:55:13+01:00
Voor deze website is onze privacybeleid van toepassing. U kunt deze lezen via Over Ons -> Privacybeleid Settings Ok

Cookies

Wie zijn we Ons website-adres is: https://duurzameenergiemerenwijk.nl. Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen Reacties Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie. Media Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien. Contactformulieren Cookies Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen. Ingesloten inhoud van andere websites Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website. Analytics Met wie we jouw data delen Hoe lang we jouw data bewaren Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen. Welke rechten je hebt over je data Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden. Waar we jouw data naartoe sturen Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden. Jouw contactinformatie Aanvullende informatie Hoe we jouw data beveiligen Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben Van welke derde partijen we data ontvangen Wat voor geautomatiseerde besluiten we nemen en profilering we doen met gebruikersgegevens Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie