Ontwikkeling verduurzaming2024-01-21T13:26:43+01:00

Terwijl bewoners in alle buurten samen of individueel aan de slag gaan, is natuurlijk de vraag hoeveel voortgang we collectief boeken. Daarom monitort DEM ook het energieverbruik van de hele wijk.

Dashboard energieverbruik

In onderstaand verbruiksdashboard houden we jaarlijks het totale energieverbruik en de gerelateerde CO2-uitstoot van alle huizen in de Merenwijk bij. Daarnaast staan ook de ambities van DEM voor de wijk op dit gebied ingetekend. Zo kunnen we de vooruitgang van de verduurzaming van de wijk goed volgen.

 

Energieverbruik: de ambities van DEM

  1. In 2035 zijn de meeste huizen (3600 grondgebonden huizen) van de wijk verduurzaamd (isolatiemaatregelen getroffen).
  2. In 2035 word 8 mln kWh (50% van Electriciteit) lokaal en duurzaam opgewekt
  3. In 2050 is het aardgas verbruik in de Merenwijk nul.
  4. In 2050 is de Merenwijk qua energie een duurzame en CO2 neutrale wijk, waar alle benodigde energie opgewekt wordt uit duurzame energiebronnen.

 

Infographic Energie in Nederland van EBN

Deze infographics van Energie in Cijfers Nederland laat zien hoe het energiesysteem in Nederland in elkaar zit en wat daarbij uitgestoten wordt aan broeikasgassen. De informatie kan helpen voor een goed gesprek over energie en duurzaamheid. Klik op de plaatjes voor de volledige posters.

EBN-Infographic-2024 Energie in cijfers

EBN-Infographic-2023-energie-in-cijfers

 

EBN-Infographic2019

EBN_Infographic 2019_Leeswijzer

 

Live; duurzaam energie gebruik en CO2 voetprint

Een mooi overzicht van de Nederlandese live en historische hernieuwbare (duurzame) energie opwek vind je op energieopwek.nl,

De live electriciteit en CO2 voetprint in Nederland en rest van de wereld vind je op Electricity Map. Klik op de afbeelding voor live info.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar de bovenkant