Eerste resultaten wijkbronnenonderzoek bekend

luchtwarmtepomp

Luchtwarmtepomp bij een woning in de Merenwijk

DEM heeft onderzoeksbureaus Tauw en Syntraal gevraagd te onderzoeken hoe de woningen in de Merenwijk verwarmd kunnen worden als we geen aardgas meer zouden gebruiken. Syntraal heeft nu onder andere gekeken – als eerste stap in het onderzoek –  welke duurzame warmtebronnen er beschikbaar zijn in de wijk. Dat blijken er behoorlijk wat te zijn: onder andere warmte uit oppervlaktewater, uit afvalwater, uit de grond, uit de wegen, van daken (thermische zonne-energie, niet te verwarren met zonnepanelen die elektriciteit opwekken).

Er is ook gekeken naar de hoeveelheid warmte die we in de Merenwijk nodig hebben en de (globale) kosten per warmtebron. Bekijk het rapport hier: tussenrapportage syntraal 08052020 [pdf]

Let op: dit is een eerste versie van de tussenrapportage. We hebben onze klankbordgroep gevraagd om het rapport kritisch te lezen en zullen hun vragen en opmerkingen, samen met die van het bestuur en andere kritische meelezers, aan Syntraal voorleggen. Wil je ook reageren? Stuur een mail naar info@duurzameenergiemerenwijk.nl

2020-05-15T08:40:24+01:00
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer info Ok
Deze site maakt gebruik van cookies van Google om zijn diensten te leveren en om verkeer te analyseren. Je IP-adres en user-agent worden gedeeld met Google samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om de servicekwaliteit te waarborgen, gebruiksstatistieken te genereren en misbruik te detecteren en aan te pakken. Ook Wordpress plaatst cookies om de browserervaring te verbeteren of door verificatie extra functionaliteiten te bieden. Dit zijn geen commerciële tracking cookies. Wil je in detail zien welke cookies er gekoppeld zijn aan deze site, klik dan op het slotje links naast de url.