Duurzame Energie Merenwijk wil graag dat huiseigenaren in de Rodes de kans krijgen om mee te doen met de duurzame renovatie die Ons Doel van plan is voor de huurhuizen in de buurt.  Zo kan Ons Doel in één keer een hele huizenrij aanpakken en hoeven de huiseigenaren niet ieder voor zich de werkzaamheden te organiseren. DEM betaalt deskundige begeleiding door een onafhankelijke adviseur.

Dit voorjaar heeft Duurzame Energie de huiseigenaren in de Rodes een brief gestuurd met de vraag of ze interesse hebben om mee te doen, wanneer Ons Doel de huurwoningen gaat opknappen en isoleren. Ongeveer de helft van de huiseigenaren had daar wel oren naar. Het wachten is nu op Ons Doel. De woningcorporatie moet eerst het renovatiepakket vaststellen in overleg met de huurderscommissie. Als die akkoord is, kunnen ook de woningbezitters kijken of het iets voor hen is.

Duurzame Energie Merenwijk en wijkenergieambassadeur Marc Koenen hebben een onafhankelijk architect ingeschakeld. Zij zal het maatregelenpakket van Ons Doel beoordelen en de huiseigenaren adviseren. Die kunnen dan alsnog beslissen of ze wel of niet mee willen doen. Als alles gaat zoals gepland, zouden de werkzaamheden eind 2020 kunnen starten.