Vraag nog dit jaar een energielabel aan

Woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen van de overheid. Wanneer je je huis gaat verkopen, ben je verplicht het label definitief te maken; de koper moet namelijk kunnen zien hoe energiezuinig je huis is. Heb je sinds 2015 je huis verduurzaamd, dan komt je definitieve label waarschijnlijk gunstiger uit dan je voorlopige label.

Energielabel duurder

Vereniging Eigen Huis adviseert om nog in 2020 een energielabel aan te vragen. Zo’n label krijg je dit jaar nog vanaf circa een tientje, maar na de jaarwisseling gaan de kosten naar € 190. Vanaf 2021 moet je het label namelijk laten opstellen door een energiedeskundige.

Facturen uploaden

Je kunt het label aanvragen op https://www.energielabelvoorwoningen.nl. Door het uploaden van bewijsstukken zoals facturen van zonnepanelen, HR-glas, isolatie of je cv-ketel, toon je aan welke maatregelen je hebt genomen. Het energielabel blijft na aanvraag 10 jaar geldig.

2020-11-16T21:45:19+01:00
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer info Ok
Deze site maakt gebruik van cookies van Google om zijn diensten te leveren en om verkeer te analyseren. Je IP-adres en user-agent worden gedeeld met Google samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om de servicekwaliteit te waarborgen, gebruiksstatistieken te genereren en misbruik te detecteren en aan te pakken. Ook Wordpress plaatst cookies om de browserervaring te verbeteren of door verificatie extra functionaliteiten te bieden. Dit zijn geen commerciële tracking cookies. Wil je in detail zien welke cookies er gekoppeld zijn aan deze site, klik dan op het slotje links naast de url.