Duurzame Energie Merenwijk is er vooral voor duurzame energie in de Merenwijk. Maar duurzame energie houdt natuurlijk niet op bij de Willem de Zwijgerlaan. Daarom brengen we graag een initiatief van regiocoöperatie Rijnland Energie onder de aandacht: die kopen de twee (bestaande) windmolens langs de A4 bij Zoeterwoude en bieden inwoners van Holland Rijnland aan om daaraan mee te doen.

Het is de bedoeling dat de molens (‘De Watergeuzen’) de eerste volledig coöperatieve windmolens in Holland Rijnland worden. Op die manier krijgen bewoners medezeggenschap over de energieproductie en blijven de opbrengsten in de regio.

Je leest alles over het plan op de website van Rijnland Energie. Let op: om mee te kunnen doen moet je lid zijn van je lokale coöperatie. In Leiden is dat Energiek Leiden. Het lidmaatschap kost een tientje per jaar.