Koop een stukje windmolen

Duurzame Energie Merenwijk is er vooral voor duurzame energie in de Merenwijk. Maar duurzame energie houdt natuurlijk niet op bij de Willem de Zwijgerlaan. Daarom brengen we graag een initiatief van regiocoöperatie Rijnland Energie onder de aandacht: die kopen de twee (bestaande) windmolens langs de A4 bij Zoeterwoude en bieden inwoners van Holland Rijnland aan om daaraan mee te doen.

Het is de bedoeling dat de molens (‘De Watergeuzen’) de eerste volledig coöperatieve windmolens in Holland Rijnland worden. Op die manier krijgen bewoners medezeggenschap over de energieproductie en blijven de opbrengsten in de regio.

Je leest alles over het plan op de website van Rijnland Energie. Let op: om mee te kunnen doen moet je lid zijn van je lokale coöperatie. In Leiden is dat Energiek Leiden. Het lidmaatschap kost een tientje per jaar.

2021-04-20T08:26:15+01:00
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer info Ok
Deze site maakt gebruik van cookies van Google om zijn diensten te leveren en om verkeer te analyseren. Je IP-adres en user-agent worden gedeeld met Google samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om de servicekwaliteit te waarborgen, gebruiksstatistieken te genereren en misbruik te detecteren en aan te pakken. Ook Wordpress plaatst cookies om de browserervaring te verbeteren of door verificatie extra functionaliteiten te bieden. Dit zijn geen commerciële tracking cookies. Wil je in detail zien welke cookies er gekoppeld zijn aan deze site, klik dan op het slotje links naast de url.