Gemeente publiceert plannen voor toekomstig energiesysteem

De gemeente Leiden werkt momenteel aan de transitievisie warmte. Dat zijn plannen om onze woningen duurzaam te verwarmen op een manier die past bij de wijk en de huizen die er staan. Een van de rapporten waarop deze plannen zijn gebaseerd is onlangs gepubliceerd. Het gaat om Visie op de Leidse Energie opgave en de strategische beslissingen die voorliggen in de komende 5-10 jaar, waarin een toekomstig energiesysteem wordt geschetst. Dit rapport is belangrijk omdat het onder andere als input dient voor de transitievisie warmte van de gemeente Leiden. Dit advies heeft dus invloed op de manier waarop we er in de toekomst warm bij kunnen blijven zitten.

Het rapport beschrijft een warmtesysteem waarin restwarmte vanuit Rotterdam (WarmtelinQ) wordt gebruikt, maar ook lokale warmtebronnen zoals aardwarmte of warmte uit water.

Meer info en alle relevante documenten vind je via www.leiden.nl/energietransitie

 

2021-08-06T14:02:26+01:00
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer info Ok
Deze site maakt gebruik van cookies van Google om zijn diensten te leveren en om verkeer te analyseren. Je IP-adres en user-agent worden gedeeld met Google samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om de servicekwaliteit te waarborgen, gebruiksstatistieken te genereren en misbruik te detecteren en aan te pakken. Ook Wordpress plaatst cookies om de browserervaring te verbeteren of door verificatie extra functionaliteiten te bieden. Dit zijn geen commerciële tracking cookies. Wil je in detail zien welke cookies er gekoppeld zijn aan deze site, klik dan op het slotje links naast de url.