PERSBERICHT

Duurzame Energie Merenwijk start vanaf deze week de actie Zet ‘m op 60. Alle bewoners van de wijk, huurders en woningbezitters, worden opgeroepen om de temperatuur van hun cv-ketel wat lager af te stellen. Dat is goed voor de portemonnee en het milieu.

Vrijwilligers van DEM bezorgen deze en volgende week huis-aan-huis zo’n 5.000 flyers met uitleg over de actie. Het idee is simpel: de temperatuur van de meeste ketels staat standaard te hoog afgesteld. Door de temperatuur op 60 (of lager) te zetten, bespaar je tientallen euro’s per jaar. Wie de juiste knop niet kan vinden, krijgt hulp van DEM.

Ook voor koukleumen
Tjitske Veldkamp (voorzitter) gaat dit weekend ook langs de huizen met een stapel folders. “Mijn ketel staat al op 60, ja. Ik ben een uitgesproken koukleum, maar eerlijk: ik merk er nauwelijks iets van. Als het tegen het vriespunt komt, warmt je huis iets langzamer op, dat is alles. Sommige hardliners van DEM gaan zelfs naar 50 graden.” Wordt het te koud, dan is de ketel ook zo weer hoger gezet.

Goed voorbereid op andere vormen van verwarming
Je cv op 60 zetten is goed voor je portemonnee en het milieu, maar wie stookt op een lagere temperatuur, merkt ook snel of de woning voldoende is geïsoleerd. Krijg je het niet warm gestookt, dan is kierdichting, dubbel glas, spouwmuurisolatie of isolatie van je dak of kruipruimte een goed idee. Bewoners kunnen hun huis op deze manier alvast voorbereiden op andere manieren van verwarmen die nu worden onderzocht, zoals bijvoorbeeld midden- of lagetemperatuurverwarming. Op duurzamenergiemerenwijk.nl staan hiervoor veel tips.

Meer informatie op www.duurzameenergiemerenwijk.nl/zetmop60 en op www.zetmop60.nl