Er doen nog steeds horrorverhalen de ronde over de kosten van verduurzamingsmaatregelen. Ten onrechte. Er is één voordeel aan de huidige hoge energieprijzen: de terugverdientijden van duurzame maatregelen worden korter en korter. Dat concludeert onderzoeksbureau CE Delft in het recent verschenen rapport Terugverdientijd Verduurzamingsmaatregelen.

Een paar voorbeelden: spouwmuurisolatie in een tussenwoning is terugverdiend in een jaar. Dakisolatie in drie jaar. Zelfs de aanschaf van een hybride warmtepomp, toch een flinke investering, heb je er in een jaar of vier uit. Dan moet je wel een installateur zien te vinden die tijd heeft om er een bij je te komen installeren…!

Ook aan de slag met verduurzaming van je huis? Kijk op onze website bij de woningtypedossiers. Daarin vind je de maatregelen die voor jouw woningtype verstandig zijn.

Het factsheet van CE Delft vind je hier. Het onderliggende rapport hier.