Duurzame Energie Merenwijk vindt het belangrijk dat we als wijkbewoners zelf kunnen bepalen hoe we onze woningen gaan verwarmen. Om mee te beslissen over een wijkoplossing, of zelfs mede-eigenaar te worden van een buurtwarmtesysteem, moeten we als bewoners met de gemeente en andere partijen om tafel. Om onze medewijkbewoners daarbij te betrekken, zoeken we 2 vrijwilligers die ons daarbij helpen. Vind je het leuk om iets in je wijk te doen in de energietransitie? Dan is dit iets voor jou!

Je kunt daarvoor een door DEM (uit subsidie) betaalde opleiding doen: in de Opleiding Coöperatief Buurtbegeleider leer je hoe je je initiatief coöperatief kunt organiseren en hoe je je medebewoners hierbij betrekt. De opleiding gaat ook in op de specifieke warmtesituatie in Zuid-Holland (WarmtelinQ). De vaardigheden die je krijgt aangeleerd, zijn ook uitstekend toepasbaar in andere werkomgevingen.

De opleiding start op 30 september, de doorlooptijd is 2 maanden (3 fysieke bijeenkomsten, 2 online bijeenkomsten). Daarna ga je samen met DEM aan de slag.

Meer informatie over de opleiding vind je hier.