De energiecoaches van DEM hebben het er maar druk mee! Inmiddels hebben al 200 huishoudens een adviesgesprek aan huis gekregen. Dat Merenwijkers daarna ook echt aan de slag gaan, merken we aan de vervolgvragen die we krijgen. Bijvoorbeeld om even mee te kijken naar een offerte. Al met al helpen we zo niet alleen wijkbewoners om te besparen op de energierekening, maar werken we ook als wijk aan de CO2-reductie die zo hard nodig is om klimaatverandering tegen te gaan.

Wil je aan de slag? De grootste klapper kun je maken met het isoleren van je muren, dak, vloer, en ramen. We hebben inmiddels van alle huizentypes in de Merenwijk uitgezocht hoe het staat met de isolatie van de buitenkant. Daar kunnen

we dus heel gericht advies over geven. We bespreken dan meteen hoe je goed ventileert, zodat de lucht in je huis gezond blijft. Zonnepanelen blijven qua duurzaamheid, maar ook financieel nog steeds zeer aantrekkelijk, dus ook daar kun je ons over raadplegen. Wil je nog een stap verder gaan, we adviseren ook over duurzaam verwarmen. Misschien is een warmtepomp geschikt voor jouw huis.

Eerst even inlezen? Alle informatie en ook een voorbeeld van kosten, energiereductie, en terugverdientijd staan op onze website https://duurzameenergiemerenwijk.nl/eigen-huis/.

Onze energiecoaches komen met plezier bij je langs voor advies over kleine of grote maatregelen. Vraag een gratis gesprek aan bij Peter Engbers via duurzameenergiemerenwijk@gmail.com