Ook op maandag 5 juni stroomde de Regenboog-kerk weer helemaal vol met wijkbewoners. voor de tweede keer, want ook twee weken eerder was het al volle bak op de informatieavond die werd georganiseerd door de gemeente, Duurzame Energie Merenwijk en Tegengas.

Het onderwerp gaat dan ook iedereen aan: hoe verwarmen we straks ons huis op een klimaatvriendelijke manier? Een paar misverstanden werden alvast uit de weg geruimd: gaat de gemeente binnenkort de gasleidingen uit de grond trekken? Antwoord: welnee, waar komt dat verzinsel toch vandaan? Moeten we allemaal verplicht aan een warmtenet dan? Ook niet, we kiezen straks als wijk zelf wat voor ons de beste warmte-oplossing is. En zijn we proefkonijn voor technieken die nog nergens bewezen zijn? Ook dat is niet waar: warmte uit water, uit de grond of uit de rioolwaterzuivering wordt al op verschillende plekken in Nederland toegepast.

De gemeente kreeg een grote doos met kaartjes mee naar huis, waar bezoekers hun vragen op hadden gesteld. Die worden stuk voor stuk en persoonlijk beantwoord. Ondertussen werken Tegenas, DEM en de gemeente rustig door aan een startnotitie, waarin wordt vastgelegd op welke manier we met de hele wijk tot een goed plan kunnen komen. Die wordt gedeeld met alle bewoners, dus daar kun je t.z.t. nog iets van vinden.

Ben je benieuwd wat er in de wijk gaat veranderen? Op 26 juni is er een derde en laatste informatieavond. Je kunt je daarvoor nog aanmelden. Stuur een mail naar a.zoutendijk@leiden.nl