De gemeente Leiden heeft een nieuw online energie en duurzaamheids advies loket voor bewoners gemeente Leiden; Regionaal Energieloket! Dit is ter vervanging van Duurzaam Bouwloket.

Het verduurzamen van de woning zorgt voor veel vragen en uitzoekwerk. Wat is er in uw woning allemaal mogelijk? Welke subsidies zijn er? En hoe vindt u een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen? Regionaal Energieloket helpt u om antwoord te krijgen op dit soort vragen. Ze werken in opdracht van de gemeente die daarvoor betaald. Hierdoor kan het loket woningeigenaren gratis van eerlijke informatie voorzien. Dat doen ze inmiddels voor meer dan 100 gemeenten verspreid over heel Nederland. Hun werk bestaat vooral uit het informeren en adviseren van inwoners over het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. Door goede en eerlijke informatie te geven willen ze een bijdrage leveren aan de energietransitie. Maar ook als u een woning huurt helpen zij u graag met praktische tips. Zodat iedereen kan genieten van een duurzame, comfortabele woning en een lagere energierekening.

Dit loket kan een goede toevoeging zijn aan de informatie en adviezen die onze energiecoaches leveren. Het energieloket heeft een uitgebreid informatie website waar ook een online huis analyse rapport kan worden gemaakt. Daarnaast kunnen ze mogelijk helpen met per telefoon speciale en moeilijke bouwtechnische en bouwfysische vragen beantwoorden.